Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Δραστηριότητες

Κυκλοφοριακή αγωγή

Επειδή η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των παιδιών είναι πρωταρχικό μας μέλημα, το πρώτο πράγμα τους μαθαίνουμε είναι απαραίτητα η χρήση του κράνους και τα βασικά σήματα του κ.ο.κ.

Κατά δεύτερον , τα παιδιά μαθαίνουν πώς να κυκλοφορούν μέσα στην πόλη , πώς να αποφεύγουν τα αυτοκίνητα και πώς να προειδοποιούν τους οδηγούς για τις κινήσεις που πρόκειται να κάνουν.

Γνωριμία με όλες τις μορφές του αθλήματος

Η Ακαδημία ποδηλασίας ΕΛΙΤ λειτουργεί ως φυτώριο ανάδειξης νέων ταλέντων που θα στελεχώσουν αργότερα το αγωνιστικό τμήμα, γι'αυτό έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με όλες τις μορφές του αθλήματος (δρόμου, ορεινή ποδηλασία, bmx, κτλ) και να τα βοηθήσει να αποκτήσουν μια σφαιρική άποψη για το τι τους ταιριάζει καλύτερα.

Βελτίωση φυσικής κατάστασης

Η ποδηλασία είναι το μοναδικό άθλημα που χωρίς να καταπονεί τις κλειδώσεις (αφού δεν υπάρχει άμεση επαφή με το έδαφος), δίνει την δυνατότητα στον αθλούμενο να δουλεύει για πολύ ώρα αναερόβια χωρίς να κουράζεται. Με αυτό τον τρόπο επέρχεται πολύ γρήγορα η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της αντοχής .

Συμβουλευτικά προγράμματα διατροφής

Σε όσα παιδιά ενδιαφέρονται να χάσουν βάρος ή επιθυμούν να βελτιώσουν την φυσικής τους κατάσταση μέσα από τη σωστή διατροφή , παρέχονται ειδικές  συμβουλές και προγράμματα .

 Διορθωτικές ασκήσεις προβλημάτων υγείας

Με επιπλέον ειδικές ασκήσεις αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά διάφορα σκελετικά προβλήματα που παρουσιάζονται σε αυτές τις ηλικίες, λόγω της απότομης αύξησης του ύψους.

Αγωνιστική συμπεριφορά

Τα παιδιά μαθαίνουν πως θα συμπεριφέρονται στους αγώνες, πως θα αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους τους, πως θα προφυλάσσουν τους εαυτούς τους και τους συναθλούμενούς τους από φυσικά εμπόδια και πως θα προλαμβάνουν τα ατυχήματα στη διάρκεια ενός αγώνα.

Συμμετοχή σε αγώνες

Οι αθλητές της Ακαδημίας παίρνουν μέρος σε όλους τους διασυλλογικούς και τα τοπικά κύπελλα και πρωταθλήματα , με αποστολές σε όλη την Πελοπόννησο. Οι αγώνες είναι μοναδική εμπειρία για τα παιδιά , γιατί τους δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στην πράξη όσα έχουν μάθει , να αναμετρηθούν με παιδιά της ηλικίας τους  από άλλες πόλεις και με τον καιρό να αισθανθούν μέλη της ευρύτερης οικογένειας της ποδηλασίας.

Συμμετοχή σε διάφορες κοινωφελή εκδηλώσεις

Πέραν του αθλητισμού, η Ακαδημία Ποδηλασίας  ΕΛΙΤ, αναδεικνύετε και στο πολιτιστικό και κοινωνικό προφίλ της, συμμετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις  (π.χ. εθελοντικές αιμοδοσίες, καμπάνιες κατά του AIDS και των ναρκωτικών, καρκινοπαθείς, οδική διαπαιδαγώγηση, εβδομάδα κινητικότητας, κτλ ).

ΧΟΡΗΓΟΙ

Χωρίς την σημαντική βοήθεια των χορηγών δεν θα ήταν δυνατή η δημιουργία αλλά και η διατήρηση της Ομάδας και Ακαδημίας ΕΛΙΤ.