Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Κανονισμοί Αγώνων

 Προσέλευση στον αγώνα

 1. Οι αθλητές πρέπει να είναι στο χώρο του αγώνα 1 ώρα πριν την εκκίνηση.
 2. Οι αθλητές πρέπει να φέρουν στο ποδήλατό τους το νούμερο που τους έχει ήδη δοθεί από τον προπονητή τους στον πρώτο αγώνα.
 3. Χωρίς νούμερο δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση. Σε περίπτωση καινούριου αθλητή ή προβλήματος με το υπάρχον νούμερο ενημερώνετε τον προπονητή σας το αργότερο την Τετάρτη πριν τον αγώνα και εκδίδεται καινούριο νούμερο.
 4. Μόλις οι αθλητές φθάσουν στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα  πηγαίνουν στον προπονητή τους. Ο προπονητής παίρνει παρουσίες και τις παραδίδει στη γραμματεία.
 5. Ο αναγνωριστικός γύρος της διαδρομής των κατηγοριών Α0 και Α1 όσο και της διαδρομής των κατηγοριών Α2 και Α3,  γίνεται 30’ πριν την έναρξη του αγώνα για τις κατηγορίες Α0 και Α1 (η ώρα έναρξης του αγώνα αναγράφεται στην προκήρυξη).

Κατά τη διάρκεια του αγώνα

 1. Η διάρκεια της αγωνιστικής διαδρομής θα είναι περίπου 10’ για την κατηγορία Α0, 20’ για την Α1 και 30’ για την Α2 και Α3.
 2. Μετά τον τερματισμό του πρώτου αθλητή κάθε κατηγορίας όλοι οι αθλητές τερματίζουν, ανεξαρτήτως αν έχουν ολοκληρώσει όλες τις προκαθορισμένες στροφές της κατηγορίας τους.
 3. Θα υπάρχουν 2 διαδρομές: Οι κατηγορίες Α0 και Α1 θα αγωνίζονται στην πιο ευκολη διαδρομή και οι Α2 και Α3 στην πιο μεγάλη.
 4. Κατά την εξέλιξη του αγώνα ενθαρρύνουμε τα παιδιά χειροκροτώντας χωρίς να ασκούμε πίεση. Η ακαδημία δεν έχει σκοπό της τον πρωταθλητισμό αλλά την αγάπη για την άθληση και το ευ-αγωνίζεσθαι. Οι γονείς δεν βοηθούν ή σπρώχνουν τους αθλητές. Σε τέτοια περίπτωση οι αθλητές παίρνουν ποινή ή και ακυρώνονται.
 5. Αθλητές που λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση ή άλλα μέλη της ομοσπονδίας που ποδηλατούν στο χώρο του αγώνα χωρίς κράνος τιμωρούνται με ποινή μέχρι και αποκλεισμό από τον επόμενό τους αγώνα.
 6. Όλοι οι αθλητές αναμένουν στον προκαθορισμένο χώρο αναμονής των αθλητών μέχρι την οδηγία για ζέσταμα από τους υπεύθυνους κριτές του αγώνα.
 7. Οι γονείς δεν εισέρχονται στη διαδρομή ώστε να μην εμποδίζονται οι αθλητές και οι κριτές/ υπεύθυνοι της διαδρομής να εκτελούν ανεμπόδιστα τα καθήκοντά τους.
 8. Εάν γονείς αντιληφθούν πτώση αθλητή και δεν υπάρχει υπεύθυνος της διαδρομής κοντά, απομακρύνουν τον αθλητή και το ποδήλατό του από τη διαδρομή προς αποφυγή και άλλου ατυχήματος με αθλητές που θα περάσουν από το σημείο εκείνο. Ο υπεύθυνος του αγώνα ενημερώνεται αμέσως για να έρθει ο γιατρός/νοσοκόμος του αγώνα.
 9. Κατά τη διάρκεια του αγώνα η γραμματεία του αγώνα δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες σε γονείς. Δεν επιτρέπεται οι γονείς να αποσπούν την προσοχή των υπευθύνων καταγραφής και αποτελεσμάτων. Στην περίπτωση που επιθυμεί αθλητής να φέρει ένσταση για τα αποτελέσματα  μπορεί να το πράξει μετά το πέρας της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων μέσω του προπονητή του για επίλυση του προβλήματος μέσα σε αθλητοπρεπή πλαίσια.

Λήξη αγώνα

 1. Η μέση διάρκεια των διοργανώσεων είναι περίπου 2:30’  ώρες. Η εκδήλωση ολοκληρώνεται μετά το πέρας των απονομών. Καλό είναι να αναμένουμε τα αποτελέσματα και να χειροκροτήσουμε τους 10 πρώτους κάθε κατηγορίας.
 2. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται στη σελίδα της ακαδημίας μας στο χώρο ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Χωρίς την σημαντική βοήθεια των χορηγών δεν θα ήταν δυνατή η δημιουργία αλλά και η διατήρηση της Ομάδας και Ακαδημίας ΕΛΙΤ.