Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

ΜΕ ΟΡΑΜΑ, ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ Η ELITE CYCLING ΤΟ 2017

  • Posted on:  Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 10:25

Η ELITE CYCLING και οι αθλητές της αποχαιρέτησαν το 2016 έχοντας συλλέξει πολλές επιτυχίες, με πιο αξιοσημείωτες  το Πρωτάθλημα Ατομικής Χρονομέτρησης και Ορεινής Ποδηλασίας με τον Ανδρέα Μιλτιάδη, το Πρωτάθλημα Αντοχής Δρόμου με τον Αρμάντο Αρχιμανδρίτη, και το Ομαδικό Πρωτάθλημα Χρονομέτρου με τους Ανδρέα Μιλτιάδη,  Αρμάντο Αρχιμανδρίτη, Τιμόθεο Σκέτο και Νίκο Ροτσίδη, όπως επίσης δεύτερες και τρίτες θέσεις στα Πρωταθλήματα με τους υπολοίπους μας αθλητές/τριες Ανδρεάνα Δαμαλά, Σταύρο Θεοφάνους, Κούλη Δαμαλά.

Αθλητές και αθλήτριες μας κατέκτησαν πρώτες θέσεις στους αγώνες Κυπέλλου, στις γενικές  βαθμολογίες Κυπέλλου, τόσο σε προσωπικό αλλά και ομαδικό επίπεδο.

Ευθύνη της ομάδας αλλά και της ακαδημίας είναι η δημιουργία περιβαλλοντικής κουλτούρας, σεβασμού προς τα κοινά όπως επίσης και της ενεργής συμμετοχής σε κοινωφελή εκδηλώσεις τόσο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Κ.Ο.Πο) αλλά και της δικής μας ομάδας.  

Την προηγούμενη χρονιά, μέσω τριών συγκεκριμένων ενεργειών της  ELITE CYCLING συμβάλαμε στα κοινά, διοργανώσαμε ποδηλασία απόστασης 500 χλμ. για στήριξη καρδιοπαθή ασθενή, σε άλλες δυο περιπτώσεις οργανώσαμε αγώνες και φιλανθρωπικές  εκδηλώσεις  για τις ακαδημίες και συλλέξαμε χρηματικά ποσά (σύνολο 800 ευρώ περίπου)  τα οποία δώσαμε στο Καραισκάειακο  Ίδρυμα και στο RoundTable 2 – Μονάδες Εκπαίδευσης. Επίσης, το 2016 αθλητές της ακαδημίας και της ομάδας ELITE CYCLING συμμετείχαν σε όλες τις ενέργειες της Κ.Ο.Πο και ποδηλάτησαν για τον Ραδιομαραθώνιο και την Εβδομάδα Κινητικότητας.

Η ELITE CYCLING δημιουργεί συνθήκες ώστε τα παιδιά να είναι χαρούμενα, να αγαπούν τον αθλητισμό, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και ικανότητα κρίσης για να γινούν χρήσιμοι πολίτες διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις τους.

·         ΑΡΧΕΣ: δημιουργούμε συνθήκες ώστε τα παιδιά και οι αθλητές μας να νιώθουν ίσοι και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους.

·         ΣΤΟΧΟΙ: παρακινούμε  τόσο τα παιδιά  όσο και τους αθλητές μας να έχουν προσδοκίες και ατομική βελτίωση, όχι απλά την νίκη ή την πρώτη θέση.

·         ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ: μέσα από το μάθημα και την ομαδικότητα δίνουμε στα παιδιά και τους αθλητές μας διαφορετικά ερεθίσματα ποιότητας ζωής, συμμετέχουν ενεργά στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου, προσφέρουν στο κοινωνικό έργο.

·         ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ: πρωτοστατούμε με εκπαιδεύσεις στα σχολεία (Δημόσια – Ιδιωτικά) τόσο για το άθλημα της ποδηλασίας αλλά και την σωστή οδική διαπαιδαγώγηση. Παρουσιάζουμε κάθε χρόνο σωστή οδική – ποδηλατική συμπεριφορά στο Οδικό Πάρκο τόσο για τα παιδιά της ακαδημίας όσο και για τους φίλους του αθλήματος.

·         ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:HELITE το 2016 διοργάνωσε δυο αγώνες για τις επίσημες κατηγορίες και ένα αγώνα για τις ακαδημίες. Στις επίσημες κατηγορίες διοργανώσαμε τον πρώτο αγώνας για τα κυπριακά δεδομένα τύπου Eliminationcircuit ο οποίος είχε μεγάλη επιτυχία. Ο δεύτερος αγώνας ήταν η  ανάβαση ατομικής χρονομέτρησης Αγροτουρισμός Καλοπαναγίωτη, ο οποίος διακρίθηκε με το βραβείο καλύτερης διοργάνωσης τόσο από την Κ.Ο.Πο αλλά και από τους ίδιους τους αθλητές και τα σωματεία.  Μέσα στα πλαίσια ανάπτυξης αθλητικής παιδείας διοργανώσαμε αγώνα ακαδημίας και με φιλανθρωπικό σκοπό.

 

Για το 2017 η ELITE CYCLING ενισχύθηκε περαιτέρω τόσο στην αγωνιστική ομάδα όσο και στο προπονητικό κομμάτι. Πλαισιώθηκε με νέους πρωταθλητές σε διάφορες κατηγορίες με στόχο να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία που χάραξε τα τελευταία 2 χρόνια.

Παρότι η ELITE CYCLING TEAM και ACADEMYέχει δημιουργηθεί το 2014, σήμερα αριθμεί 50 παιδιά μεταξύ των ηλικιών 6 και 13 ετών στην ακαδημία, και 20 αθλητές ηλικίας 14 με 49 ετών στην αγωνιστική ομάδα.

Επίσης, το 2017 η ELITECYCLINGACADEMY  δημιουργεί κλιμάκιο ακαδημίας για παιδιά 6 με 13 ετών από τον καταξιωμένο πρωταθλητή - εκπαιδευτή Ποδηλασίας Παντελή Χριστοφόρου με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος στην επαρχία και συγκεκριμένα στη περιοχή Πέρα Χωριό Νήσου και γειτνιάζουσες περιοχές.

Η ELITE CYCLING μέσα στις αναπτυξιακές της δράσεις προγραμματίζει ενέργειες που θα προσελκύσουν καινούργια παιδιά στο άθλημα της ποδηλασίας, ενισχύοντας την  προσπάθεια αυτή με δραστηριότητες που αναπτύσσουν και ευαισθητοποιούν τους νεαρούς ποδηλάτες και μελλοντικούς πολίτες σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, την καθαριότητα  - προστασία των δασών και ποδηλατικής παιδείας και κουλτούρας.

Η ομάδα της  ELITE CYCLING για το 2017:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

·         ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

·         ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

·         ΑΡΜΑΝΤΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

·         ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΣΚΕΤΤΟΣ

·         ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΕΓΓΑΡΑΣ

·         ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

·         ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΤΣΑΛΟΣΑΒΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ

·         ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

·         ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ

·         ΙΑΚΩΒΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

·         ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

·         ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

·         ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

·         ΑΝΔΡΕΑΝΑ ΔΑΜΑΛΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

·         ΣΤΥΛΙΑΝΑ ΚΑΜΗΛΑΡΗ

·         ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΛΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Master 1

·         ΝΙΚΟΣ ΡΟΤΣΙΔΗΣ

·         ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Master 2

·         ΚΩΣΤΑΣ ΨΥΧΗΣ

·         ΚΟΥΛΗΣ ΔΑΜΑΛΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Χωρίς την σημαντική βοήθεια των χορηγών δεν θα ήταν δυνατή η δημιουργία αλλά και η διατήρηση της Ομάδας και Ακαδημίας ΕΛΙΤ.