Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Λυθροδόντας XCO 2018 - Εξαιρετικός πρώτος αγώνας για την ELITE CYCLING TEAM

  • Posted on:  Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 05:48

Με δύο πρώτες θέσεις, μία δεύτερη και 2 τρίτες θέσεις η ELITE CYCLING ΤΕΑΜ είχε εξαιρετική αρχή στην νέα αγωνιστική σαιζόν! Ο αγώνας αποτελούσε το πρώτο σκέλος του Κυπέλλου Κύπρου Ορεινής Ποδηλασίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και διοργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Όμιλο Άγιος Μνάσων την περασμένη Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 στον Λυθροδόντα. 

Αν και βρίσκονται ακόμα σε περίοδο βαριών προπονήσεων εν’ όψει την μακριάς ποδηλατικής χρονιάς που ακολουθεί, οι δεκατρείς αθλητές μας που συμμετείχαν, κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν σε όλες - σχεδόν - τις κατηγορίες. Εμπνευσμένοι από την γρήγορη και τεχνική διαδρομή, η οποία επανασχεδιάστηκε τον περασμένο χειμώνα προσθέτοντας αρκετό μονοπάτι, οι αθλητές μας εμφανίστηκαν γεμάτοι ενθουσιασμό και έδωσαν στον αγώνα τον καλύτερο τους εαυτό!

Οι αθλητές:

Styliana Kalia podium

Στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη η ώρα 10:30 το πρωί, οι κορασίδες μας Κάλια Λαζάρου και Στυλιάνα Στυλιανού κέρδισαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, βάζοντας γυαλιά στην πλειοψηφία των νεαρών αθλητών αφού τόσο τα τεχνικά σημεία όσο και τα ανηφορικά κομμάτια, τα περνούσαν σβέλτα και με άνεση! 

Stavros trail

Στους παίδες ο Σταύρος Θεοφάνους επιστρέφει και πάλι στα βάθρα με μια δεύτερη θέση, δείχνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αποδεικνύοντας πως η σωστή χειμερινή προπόνηση αποδίδει καρπούς! Στην ίδια κατηγορία ο Γιώργος Χατζηχρίστου είχε ένα σταθερό αγώνα και παρά τη συντηρητική προσπάθεια βρισκόταν συνεχώς κοντά στους πρωτοπόρους της κατηγορίας του. Συνεχίζοντας την ορθή προπόνηση δεν θα αργήσουμε να τον δούμε στο βάρθρο!

Ο πανπαίδας της ELITE CYCLING TEAM, Vova Vasylyshyv, γέννημα-θρέμμα της σχολής ποδηλασίας του σωματείου μας, πήρε το βάπτισμα του πυρός σε αγώνα Κυπέλλου Κύπρου. Ο στόχος που είχε βάλει από πριν με τον προπονητή του να εξοικειωθεί με την αγωνιστική ποδηλασία και να απολαύσει τον αγώνα του, φαινόταν από το μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο του να είχε επιτευχθεί!

Η Νεάνιδα Ανδρεάνα Δαμαλά αν και δεν ήταν 100% καλά στην υγεία της αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα της. Λόγω της απαιτητικής διαδρομής, σταμάτησε μετά την πρώτη στροφή. 

Στον πρώτο του αγώνα στη κατηγορία Μάστερς 3 ο Κούλης Δαμαλά, επανήλθε στην κορυφή του βάθρου δείχνοντας στους νεότερους ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και με σκληρή δουλεία όλα είναι εφικτά!

Miltiadis DH

Στον δεύτερο αγώνα που διεξήχθη η ώρα 12:30, μεγάλος πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά, ήταν ο Ανδρέας Μιλτιάδης! Με εκρηκτική εκκίνηση κατάφερε αμέσως να αποσπαστεί μπροστά μαζί με τους 2 Γερμανούς αθλητές της επαγγελματικής ομάδας Bulls. Η δύσκολη προπονητική περίοδος των τελευταίων βδομάδων έφερε κόπωση στα τελευταία στάδια του αγώνα και ο Αντρέας τελικά τερμάτισε στη πολύ καλή τρίτη θέση της κατηγορίας Ανδρών Elite.

Pantelis DH

Στην ίδια κατηγορία ο προπονητής της ομάδας μας Παντελής Χριστοφόρου έδειξε για άλλη μια φορά πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει στους αγώνες και ειδικά στην Ορεινή Ποδηλασία καταφέρνοντας να κερδίσει επάξια την 11η θέση ανάμεσα σε 21 αθλητές ενώ ο Αρμάντο Αρχιμανδρίτης, στην επιστροφή του στο χωμάτινο αγώνισμα της ποδηλασίας, κέρδισε την 9η θέση δείχνοντας πως είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στους επικείμενους διεθνείς αγώνες. Επιστρέφοντας σε χωμάτινους αγώνες μετά από αρκετά χρόνια, ο Ανδρέας Νικολάου έδειξε να απολαμβάνει την πολύ όμορφη διαδρομή τερματίζοντας τελικά στην 18η θέση!

Armando DH

Ο Θράσος Ιωάννου πάλεψε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα με τους καλύτερους Κύπριους έφηβους αθλητές και παρά το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε κατάφερε να κερδίσει τη τρίτη θέση. Ο Ιάκωβος Χριστοδούλου έδωσε για άλλη μια φορά το καλύτερο του εαυτό, τερματίζοντας στην 8η θέση, δείχνοντας να απολαμβάνει τον αγώνα του!

Iakovos DH Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους αθλητές για την προσπάθεια και τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Πολλές ευχαριστίες στις οικογένειες των αθλητών, που όπως πάντα βρίσκονταν στο πλάι μας, δείχνοντας έμπρακτα πως είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας. Με την αδιάκοπη παρουσία τους και υποστήριξη στις εκδηλώσεις μας δεν είναι παράξενο που η ΕΛΙΤ είναι το κορυφαίο σωματείο. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους χορηγούς μας για την υποστήριξη τους χωρίς την οποία τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό!

Επόμενο ραντεβού για τους αθλητές μας, ο διεθνής τετραήμερος αγώνας “Cyprus Sunshine Cup – Αυξέντια 2018” που αποτελεί και το δεύτερο σκέλος του Κυπέλλου Κύπρου Ορεινής Ποδηλασίας. Οι Άνδρες και Έφηβοι αθλητές θα αγωνιστούν στα 4 στάδια του αγώνα μεταξύ 22 και 25 Φεβρουαρίου 2018 ενώ οι υπόλοιποι αθλητές θα αγωνιστούν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Χωρίς την σημαντική βοήθεια των χορηγών δεν θα ήταν δυνατή η δημιουργία αλλά και η διατήρηση της Ομάδας και Ακαδημίας ΕΛΙΤ.