Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΥΩΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

  • Posted on:  Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 11:14
  • Written by 

Είτε πρόκειται για επαγγελματία ποδηλάτη είτε για ερασιτέχνη η ποδηλασία είναι ένα άθλημα που συχνά προκαλεί μικρούς μυϊκούς τραυματισμούς και ενοχλήσεις.

Οι μικρό-τραυματισμοί και ενοχλήσεις προκαλούνται κυρίως από το μυϊκό φορτίο που απαιτεί η χρήση των ταχυτήτων, συνήθως επιβαρύνονται τα κάτω άκρα και οι μυείς της  πλάτης. 

Η συχνή ένταση οδηγεί σε αυτές τις ενοχλήσεις ή και τραυματισμούς, ορισμένα αίτια τους είναι:

Η ανεπαρκής προθέρμανση πριν την εντατική άσκηση.

Η κακή φυσική κατάσταση.

Η συχνή επιβάρυνση των μυών πάνω από τα όρια αντοχής.

Η κακή στάση πάνω στο ποδήλατο και η λανθασμένη θέση οδήγησης του ποδηλάτου.

Το «Κουρασμένο» μυοσκελετικό σύστημα.

Το ψυχρό κλίμα και το υγρό περιβάλλον.

Η κακή διατροφή ή έλλειψης ενέργειας στο σώμα

Η αβιταμίνωσής του οργανισμού

Οι πιο πάνω τραυματισμοί καταπολεμούνται με την συχνή εφαρμογή καλών πρακτικών αποθεραπείας - διατάσεων «τεντώνοντας» τους μυείς πριν και μετά από κάθε προπόνηση.

Επίσης τα τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί και εδραιωθεί η χρήση κυλίνδρου από αφρώδες υλικό (foam roller) ενός πολύ φτηνού εναλλακτικού τρόπου αποθεραπείας που μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι. Ακόμη και η συχνή επίσκεψη σε εξειδικευμένα κέντρα αποθεραπείας μπορεί να φανεί βοηθητική και να αποτρέψει τυχόν μελλοντικούς τραυματισμούς. 

Για περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες αναφορικά με τις διατάσεις και τεχνικές διατάσεων επισκεφθείτε το www.elitecycling.eu/academy/stretching-techniques

 

Read 802 times Last modified on Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 12:44

ΧΟΡΗΓΟΙ

Χωρίς την σημαντική βοήθεια των χορηγών δεν θα ήταν δυνατή η δημιουργία αλλά και η διατήρηση της Ομάδας και Ακαδημίας ΕΛΙΤ.